Scheiden, hoe regel ik dat?

U en uw partner hebben besloten of overwegen om uit elkaar te gaan. U wilt alle gevolgen van de scheiding definitief goed regelen. Wie gaat waar wonen? Hoe regelen we de zorg voor de kinderen? Hoe wordt het vermogen verdeeld? Voor de beantwoording van deze en andere vragen heeft u een betrokken deskundige nodig die u begeleidt en adviseert. Kiezen voor mediation is in veel gevallen zowel financieel als emotioneel de beste optie.

  • Second opinion bij mediation:

    een mogelijkheid als u vragen heeft over tijdens mediation gemaakte berekeningen of over een concept convenant. Of als u advies wilt over bepaalde zaken.

  • Eenzijdige echtscheidingsprocedure

    is een alternatief voor mediation als u en uw partner niet meer in staat zijn om met elkaar te overleggen. U neemt dan ieder een eigen advocaat in de arm die vooral uw belangen zal behartigen.

  • Kernbegrippen:

    er komt veel kijken bij een echtscheiding, zaken waar u rekening mee moet houden maar waar u zich waarschijnlijk niet van bewust bent.

Scheiden is meer dan een juridische kwestie
Een scheiding gaat vaak met veel emoties gepaard. Mediation is een manier om uw scheiding te regelen waarbij ook ruimte is voor emotie. Veel stellen kijken na afloop van hun mediation bij Nijssen Advocatuur & Mediation terug op een geslaagd scheidingsproces waarin zij tot goede, duurzame oplossingen gekomen zijn. Meer weten over mediation bij scheiding? Neem dan contact met ons op.