Scheiden met behulp van mediation

De basis van scheiden met behulp van mediation
Voorwaarde voor een geslaagd mediationtraject is dat u en uw partner bereid zijn om samen met de ander tot een goede afhandeling van uw scheiding te komen en dat jullie elkaar ruimte geven voor onderhandeling. Stellen die een langdurige en kostbare procedure willen voorkomen en de communicatie met elkaar in stand willen houden (bijvoorbeeld ter wille van de kinderen), kiezen voor mediation om hun scheiding goed af te wikkelen.

Zelf tot oplossingen komen rond uw scheiding
De kracht van mediation bij scheiding schuilt in het feit dat u en uw partner zelf tot oplossingen komen. De mediator is neutraal bij uw scheiding en kiest geen partij. Wel zorgt onze mediator ervoor dat u allebei uw verhaal kunt doen en dat u ook daadwerkelijk hoort wat de ander zegt en vindt. Uiteraard besteden wij ook voldoende aandacht aan de emotionele kanten van uw scheiding. Zo schept onze mediator de juiste sfeer om in goed vertrouwen tot afspraken te komen. Maar zoals gezegd: u moet wel beiden de wil hebben om dit proces van mediation te laten slagen.

Meer weten over scheiden met behulp van mediation? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

  • Second opinion bij mediation:

    een mogelijkheid als u vragen heeft over tijdens mediation gemaakte berekeningen of over een concept convenant. Of als u advies wilt over bepaalde zaken.

  • Eenzijdige echtscheidingsprocedure

    is een alternatief voor mediation als u en uw partner niet meer in staat zijn om met elkaar te overleggen. U neemt dan ieder een eigen advocaat in de arm die vooral uw belangen zal behartigen.

  • Kernbegrippen:

    er komt veel kijken bij een echtscheiding, zaken waar u rekening mee moet houden maar waar u zich waarschijnlijk niet van bewust bent.