Mariska heeft zowel Notarieel Recht als Nederlands Recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden en beschikt over een bijzonder veelzijdige juridische achtergrond. Zij heeft de Beroepsopleiding Notariaat en de Beroepsopleiding Advocatuur met goed gevolg afgerond. Mariska is advocaat en MfN registermediator en lid van de Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS).

Zij werkte als kandidaat- en waarnemend notaris bij verschillende notariskantoren. Als advocaat was Mariska eerder werkzaam bij SRK en bij RD Advocaten. Een uitzonderlijke combinatie van kennis en ervaring, waar onze cliënten dagelijks baat bij hebben.

Mariska Nijssen is een zeer gedreven persoon met een groot rechtvaardigheidsgevoel. Onze cliënten waarderen haar om haar vermogen om zich in te leven in andere mensen. Met haar analytische blik en enorme vasthoudendheid weet zij keer op keer het maximale uit iedere situatie te halen. Hoe complex uw zaak ook is.

U kunt uiteraard altijd contact met ons opnemen voor een kennismakingsgesprek.

Mr. Mariska Nijssen heeft in het rechtgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

Personen- en familierecht

  • Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen
  • Internationaal privaatrecht
  • Jeugdbeschermingsrecht
  • Mediation
  • Ouderschap en erkenning

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

  • Onze werkwijze

    Komt u voor het eerst langs, dan kunt u rustig uw verhaal doen. Zaken rond echtscheiding, omgang met kinderen en afwikkeling van een nalatenschap gaan immers al gauw gepaard met veel emoties. We hebben daarom een gratis kennismakingsgesprek van een half uur. Dit gratis kennismakingsgesprek is niet bedoeld om juridische vragen te beantwoorden, maar om te kijken of er een goede klik is en op welke wijze wij van plan zijn uw zaak aan te pakken, zodat u kunt beoordelen of dit plan van aanpak met uw ideeën overeenstemt. We laten u op een duidelijke manier weten wat u kunt verwachten en hoe groot uw kans op succes is. Wij streven er in eerste instantie naar om een zaak ‘in der minne te schikken’. Met andere woorden: wij streven naar een oplossing die voor alle partijen werkt, zonder tussenkomst van de rechter. Dat is voor u namelijk verreweg de voordeligste optie. Lukt dit niet, dan gaan we voor u procederen bij de rechtbank. En dan kunt u erop rekenen dat wij voor u er uithalen wat erin zit.